5 Tips om je bedrijf beter zichtbaar te maken

WPMagazines afbeelding licenties

Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij de online wereld. De concurrentie wordt steeds groter, en het wordt steeds lastiger om je te onderscheiden van de rest. In dit artikel geven wij 5 gratis tips om beter zichtbaar te worden.

1. Search Engine Optimisation (SEO)

Search Engine Optimisation ook wel zoekmachine optimalisatie is een manier om je webpagina beter zichtbaar te laten maken op Google. De websites die op de eerste pagina tevoorschijn komen als je een bepaald zoekopdracht doet op Google, hebben een goede zoekmachine optimalisatie. Maar hoe zorg jij ervoor dat jouw website beter vindbaar is op Google? Want dit kan op verschillende manieren.

De teksten op de website moeten SEO vriendelijk zijn. Dit kan met WordPress gemakkelijk via de Yoast plugin. Bepaalde keywords moeten een precies aantal keer verschijnen in je tekst. Er moet een juiste balans zijn, niet te veel, en ook niet te weinig. Daarnaast moet je tekst makkelijk leesbaar zijn, en is goed als je gebruik maakt van verschillende signaalwoorden.

De SEO wordt niet alleen bepaald door de tekst op je website. Het wordt ook bepaald door de snelheid van je website. Wanneer je website traag is zal dit invloed hebben op je Google ranking. Zorg dus dat je website sneller is door afbeeldingen en video’s kleiner te maken, code efficiënter te schrijven, af en toe je cache te legen, en geen onnodige plug-ins te installeren.

2. Social media

Tegenwoordig kan je er niet meer omheen. Social media. Op social media worden verschillende dingen gedeeld om zowel klanten als potentiële klanten op de hoogte te stellen. Op deze kanalen worden nieuwtjes gedeeld, informatie gegeven, producten laten zien, en nog veel meer. Aangezien het gratis en gemakkelijk is, is het een must voor zo goed als ieder bedrijf. Voorbeelden van social media platformen zijn: Instagram, Facebook, TikTok, Youtube, Twitter en LinkedIn. 

Zorg dat elk platform goed op elkaar aansluit en dat de juiste doelgroep wordt aangesproken. Maak vooraf een content kalender zodat het duidelijk is wat er op de planning staat. Hierdoor zal je bedrijf uiteindelijk beter zichtbaar worden op een organische manier.

3. Interactie met klanten

Interactie met je klanten is zeer belangrijk omdat het laat zien dat je echt geeft om de klant. Ook behoud je klandizie wanneer je de vragen van je klanten snel beantwoord. Interactie met klanten zal je bedrijf beter zichtbaar maken. Maar hoe maak je interactie met je klanten?

Reageer op social media berichten. Doe dit bij je eigen berichten, maar ook op berichten van andere accounts. Probeer waarde toe te voegen in de reacties, en beantwoord vragen die mensen hebben. Daarnaast kan je bijvoorbeeld bepaalde polls en quizzen doen via Instagram stories. Deze kleine manieren van interactie, zorgen voor een persoonlijkere band met jouw klant. Ook blijft het zeer belangrijk om snel te reageren om e-mails, en altijd op te nemen bij belletjes.

4. Bloggen

Met bloggen bedoelen we niet zo zeer dat je vertelt wat je die week hebt gedaan, maar meer dat je waarde toevoegt voor je klant. Wanneer je een goede en relevante blog schrijft, kan je beter zichtbaar worden op Google. Dit gaat gepaard met SEO, waar we het eerder over hebben gehad. Daarnaast zullen mensen ook sneller geneigd zijn om je verhaal te delen, als zij er daadwerkelijk wat van hebben opgestoken. Probeer dus relevante onderwerpen te vinden die interessant zijn voor je klant, en schrijf hier een waardevol stukje over. Je hoeft niet perse een heel boek te schrijven, maar probeer wel minimaal 500 woorden te schrijven over het desbetreffende onderwerp.

5. Online publicaties

Om je bedrijf nog beter zichtbaar te maken, kan je gebruik maken van online publicaties. Dit kan bijvoorbeeld via een online magazine, online jaarverslag, maar ook een online brochure. Deze online varianten van media is niet alleen goedkoper dan de fysieke varianten, maar het is ook nog eens veel beter voor het milieu. Ik hoor je al denken, hoe maak ik zo’n online magazine?

Beter zichtbaar met WPMagazines

WPMagazines is een tool gebaseerd op WordPress waarmee je originele, creatieve en interactieve online creatives kan maken. Met WPMagazines maak je zonder moeite sterke online publicaties die je merk en doelgroep met elkaar verbinden. Met WPMagazines maak je externe communicatiemiddelen zoals jaarverslagen, handleidingen en brochures, maar ook interne nieuwsbrieven of magazines. Op de website zijn alle voordelen te vinden.