Afbeelding kantoor Dutch Giraffe

Elke pixel is raak

Van redactievergadering tot het bouwen van jouw publicatie: DutchGiraffe|Digital Creatives is je partner op het gebied van online publishing. We staan voor je klaar sinds 2008, dus we hebben inmiddels 13 jaar ervaring. Hoe kunnen we je helpen?

De beste aanvliegroute

Op basis van jouw content, doelstellingen en verdere wensen stippelen we samen de beste route voor jouw project uit. We verdelen ons project in fases, gebaseerd op jarenlange ervaring met het ontwikkelen van magazines.

Nummer 1

Kickoff & redactie

We trappen elk project af met het hele projectteam tijdens een kickoff, die we eventueel kunnen uitbreiden tot een redactievergadering. Wat zijn de doelstellingen van de publicatie? Is de content compleet of moet deze nog gemaakt worden? Wie is verantwoordelijk voor wat?

Nummer 2

Concept & design

Zodra wij (een deel van) de content hebben ontvangen, gaan we aan de slag met een concept. Op basis van jullie huisstijl maken we verschillende designs, opgebouwd met toepassingen van typografie, kleuren, beeld en specifieke ‘contentblokken’, de bouwstenen waar de templates uit bestaan.

Zijn jullie tevreden over het concept, dan maken we daar verschillende templates van. Die kunnen we het beste maken met content voor de pagina’s, eventueel nog in concept.

WPMagazines afbeelding ondersteuning
Nummer 3

Realisatie (bouw)

Is iedereen tevreden met de vormgegeven pagina’s? Mooi! We bouwen de templates op met WPMagazines en zetten samen met jou de puntjes op de i.

Nummer 4

Onboarding & support

Tijdens een gratis training maken we je wegwijs op het WPMagazines platform, zodat je eventueel zelf kleine aanpassingen kunt doen. Ook na oplevering kun je bij ons terecht voor aanpassingen, nieuwe templates en andere verzoeken. We maken in dat geval gebruik van een strippenkaart om de bestede uren bij te houden.

Nummer 5

Meten & optimaliseren

Het online magazine is live! Maar wij zitten niet stil. We bespreken zo snel mogelijk de eerste resultaten: hoe is de publicatie onder de aandacht gebracht? Hoe vaak is hij bekeken? Welke pagina’s zijn het meest gelezen, en waarom? Welke pagina’s scoren minder goed, is dat te verklaren? Hoe kunnen we het magazine optimaliseren voor de volgende editie?

We kunnen het online magazine helemaal meten. Die gegevens helpen om je doelstellingen te blijven behalen, en het magazine steeds beter te maken.

 • Samenwerking

  AT Osborne

  Een vertaalslag van print naar digitaal is een duurzame keuze die bovendien visueel aantrekkelijk is én een groter bereik heeft.

 • Samenwerking

  Heembouw

  Vergroot de betrokkenheid van thuiswerkende collega's en klanten middels een digitale editie, geheel in lijn met de huisstijl.

 • Samenwerking

  FunX

  De publicatie van radiostation FunX heeft een urban, jong en fris gevoel.

  Het perfecte projectteam

  Vormgeving en development is onze solide basis. Die vullen we aan met een flexibele groep experts op verschillend terrein. Zo zorgen we voor perfecte ondersteuning in elke fase van het project. Wat heb je nodig? Wij zorgen voor het perfecte projectteam!

  Icoon marketeers WPMagazines

  Marketeers

  Hoe ga je publiceren? Waar deel je je publicatie, en wanneer? Scoort je publicatie goed in zoekmachines? Wordt hij veel en goed gelezen? Wat springt eruit?

  Icoon copywriter WPMagazines

  Copywriters

  Haal het meeste uit jouw content door de juiste tone of voice en strategisch geschreven teksten. Zo bereik en enthousiasmeer je je doelgroep écht.

  Icoon fotograaf WPMagazines

  Fotografen

  Een publicatie valt of staat met passend beeld. Je kunt gebruik maken van talloze beeld-banken, maar met eigen beeld wordt jouw publicatie nog meer onderscheidend.

  Icoon animatoren WPMagazines

  Animators

  Verras je lezer met kleine animaties, of zet 'explanimations' in om (een deel van) je verhaal uit te leggen.

  Icoon videograaf WPMagazines

  Videografen

  Met video kun je meer en rijkere informatie delen. Denk aan interviews, een kijkje achter de schermen of een rondleiding op de bouwplaats.

  WPMagazines icoon expert

  Hi expert!

  Kom jij onze flexibele schil versterken?

  Verrijk je online kennis

  Wil je meer weten over online magazines?
  Download hier één van onze whitepapers (gratis!) of schrijf je in voor een masterclass.

  Whitepaper

  Icoon redactie WPMagazines

  Online Magazines

  Meer weten over digitale magazines en hoe jij een prachtig magazine kunt publiceren?
  Deze whitepaper geeft een exclusief kijkje in onze keuken. We onthullen geheimen om van jouw online magazine een succes te maken.

  Whitepaper

  Icoon redactie WPMagazines

  Redactie Online Magazines

  Wat is het doel van de online publicatie? Hoe ga je je doelgroep aanspreken? Welke toon krijgen de teksten? En op welke manier past het medium binnen de huidige communicatiestrategie? Deze whitepaper geeft antwoord.

  Masterclass

  Icoon Masterclass WPMagazines

  Online Magazines

  Online magazines zijn niet meer weg te denken uit het digitale landschap. Wat is het effect? Wil je precies weten wat online magazines opleveren? Vraag naar de mogelijkheid om een gratis masterclass Online Magazines te volgen, we vertellen je alle ins en outs.

  Samenwerken?

  Wil jij met een team van experts een online jaarverslag, intern magazine of andere digitale publicatie realiseren? Laten we snel een (virtuele) afspraak inplannen!