Terug naar voorbeelden

Doorstroom en respresentatie

Magazine bekijken

Over dit project

Nederland loopt achter als het gaat om doorstroom en representatie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Het vrouwenquotum is een positieve doorbraak, maar er is meer nodig om doorstroom van vrouwen naar besluitvormende posities te stimuleren. Veel organisaties maken werk van het binnenhalen van divers talent, maar vergeten daarna aandacht te besteden aan de doorstroommogelijkheden. Terwijl dit voor werkgevers een effectieve manier is om te zorgen voor behoud van talent. Met aandacht voor doorstroom bestendig je diversiteit en inclusie in je organisatie.

We hebben het niet alleen over de top en niet alleen over vrouwen, doorstroom is een aandachtspunt voor divers talent in alle lagen van de organisatie. Het werkt als een kettingreactie: als bijvoorbeeld meer vrouwen doorstromen naar besluitvormende posities creëer je rolmodellen die een steun in de rug kunnen zijn voor anderen met vergelijkbare ambities.
Maar hoe stimuleer je doorstroom? Hoe past dit binnen inclusief werkgeverschap? En hoe zorg voor je voor representatie van andere diversiteitskenmerken?


Klant

Creatie

Product

Sector

Probeer WPMagazines
nu gratis zelf!

Maak 3 weken gratis gebruik van WPMagazines en
ervaar de mogelijkheden!

Contact opnemen
Gratis starten