Terug naar nieuws

WPMagazines 3.0 is live!

Share

The wait is finally over! Na lang wachten, experimenten en testen is WPMagazines 3.0 helemaal klaar voor gebruik. Deze nieuwe versie van WPMagazines is nog handiger en praktischer in gebruik. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om je online publicatie-dromen realiteit te maken.

Als je al bekend bent met WPMagazines ga je deze update erg fijn vinden omdat het bouwen van publicaties en het beheren van je account makkelijker gaat zijn. Als je nog niet bekend bent met WPMagazines, lichten we graag toe wat je kan verwachten. WPMagazines is een publishing tool gebaseerd op WordPress. Verschillende soorten duurzame online publicaties kunnen ermee worden gemaakt. Denk hierbij aan externe communicatiemiddelen, zoals jaarverslagen, glossy’s, handleidingen en brochures, maar ook interne magazines en nieuwsbrieven. En dit allemaal online, dus geen zorgen over een voetafdruk die wordt achtergelaten door druk- en transportkosten! Wat kan je zoal met WPMagazines? En vooral, wat maakt WPMagazines 3.0 zo ideaal?

Editor

De editor, ook wel bekend als een page builder, is gemaakt om het opstellen van pagina’s handig te kunnen doen. Je werkt er namelijk met verschillende blokken die je kan verbouwen, verslepen en omvormen totdat het precies is wat je voor ogen hebt. Er zijn meer dan 35 blokken waarmee je aan de slag kan om jouw visie tot leven te brengen.

Het intuïtieve programma helpt je onder andere om de juiste focus op de afbeelding te leggen, teksten passend te maken en media toe te voegen. En dat niet alleen voor magazines voor desktop gebruikers, maar ook voor mobiel en tablet gebruik.

MyAdmin

MyAdmin is een feature dat compleet nieuw is in WPM 3.0. Je krijgt de volledige verantwoordelijkheid over je account en publicaties. Zo kan je makkelijk nieuwe licenties kopen en aanmaken, of je kan je licentie opzeggen, upgraden of downgraden.

Ook als je profiel wijzigingen wilt aanbrengen, is MyAdmin handig. Je past je gebruikersnaam, e-mailadres of wachtwoord makkelijk aan. Of je nu een gebruiker wilt toevoegen, je rekeningnummer wilt wijzigen, je billingcontacten moet aanpassen of een nieuw adres moet toevoegen, je kan het allemaal zelf doen in MyAdmin. En wil je vanuit de MyAdmin omgeving door naar WordPress, dan hoef je niet opnieuw in te loggen. Door de SSO (Single Sign-On) kan je snel en makkelijk wisselen tussen MyAdmin en WordPress.

WCAG

Een online publicatie moet te lezen zijn door iedereen, ondanks eventuele beperkingen. WPMagazines maakt publicaties die voldoen aan de WCAG AA richtlijnen, waardoor iedereen met een visuele, motorische of cognitieve beperking ook kan genieten van de aangeboden online ervaring.

Dit gebeurt onder andere door het toevoegen van alt-teksten en custom attributes. Hierdoor is het mogelijk voor iedereen om te weten wat er op een afbeelding staat, kan iedereen door de navigatie heen tabben en zijn alle buttons WCAG vriendelijk. Online moet toegankelijk zijn voor iedereen en WPMagazines maakt dat mogelijk.

Vraag een demo aan!

Ben je nu benieuwd naar hoe een online publicatie zoals een magazine, jaarverslag, glossy of brochure van WPMagazines kan passen binnen jouw communicatiemix? Vraag een demo aan en experimenteer met de vele mogelijkheden.

Of als je graag meer wilt weten, een consult wilt inplannen of je vragen wilt stellen, neem dan contact op met Milou bij DutchGiraffe | Digital Creatives, het bureau achter WPMagazines, via [email protected].

Gerelateerde artikelen

Al je onze tips en kennis ontvangen?

Laat je gegevens achter en wij delen al onze kennis en meer om jouw publicaties tot een succes te maken!